Sertifikalı Kereste İle Daha İyi Bir Gelecek İnşa Etmek


Merkezi Almanya’da bulunan ana kuruluşumuz Orman Koruma Konseyi (FPC) yöneticileri, sertifikalı kereste ile daha iyi bir gelecek inşa etmek konulu, sürdürülebilir inşaat alanında uzmanların yer aldığı bir TV programına katılarak, bir inşaat malzemesi olarak ahşabın faydalarını tartışmışlardır. Programın temel yaklaşımı, ahşapla inşa etmenin, insanlar, yerküre ve daha iyi bir gelecek için faydalı olacağıdır.

Sertifikalı Kereste İle Daha İyi Bir Gelecek İnşa Etmek

Çok yönlülüğü ve esnekliğin, insanlar ve gezegen için ne kadar faydalı olduğu görüldükçe, günümüzde bir inşaat malzemesi olarak kereste o kadar yükseliştedir.

Programda, ormanları sürdürülebilir bir şekilde yönetmenin önemi ve bir inşaat malzemesi olarak ahşabın özel nitelikleri üzerinde durulmuştur. Firmalar sertifikalı kereste tedarik etmeye dikkat etmektedir ve hasat edilen ağacın tamamını kullanmakta, hammadde kullanımını optimize etmekte ve orman kaynaklarını korumaya çalışmaktadır.

Diğer malzemelerden daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuz olduğu için her zaman için kereste ile çalışmak daha fazla tercih edilmektedir.

Mühendislik teknolojileri sayesinde kereste, küçük ve yüksek binalar için gereken tüm gücü ve güvenliği sağlamaktadır. Konuşmacıların ortak kanısı, kereste kullanımının sınırı gökyüzüdür ve ahşap bina yapımının yerkürenin geleceği için önemli olduğudur.

Bugün birçok inşaat firması için yerel ve sertifikalı kereste kullanmak bir önceliktir. Ahşap kullanılması, bir binanın karbon emisyonlarını yüzde 60’a kadar düşürmektedir. Tüketiciler de artık ahşabın faydalarını takdir etmektedir. Kereste ancak sertifikalı bir kaynaktan geliyorsa yenilenebilirdir.

Kuruluşumuz üretici firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmak amacı ile orman koruma belgelendirme hizmetleri vermektedir.