Plastik Ambalaja Sürdürülebilir Ahşap Bazlı Alternatif


İnsanlar bilinçlendikçe çevre dostu ambalaja olan talep giderek artmaktadır. Bu talepler karşısında üretici firmalar plastik ambalaja, sürdürülebilir ahşap bazlı alternatif geliştirme konusunda çaba göstermektedir. Bu çabaların bir sonucu olarak kuruluşumuz tarafından belgelendirilen bir firma, odun hamuru kullanarak plastik ambalajlara çığır açan bir alternatif ambalaj maddesini piyasaya sürmüştür.

Plastik Ambalaja Sürdürülebilir Ahşap Bazlı Alternatif

Firma FPC orman koruma sertifikasyonuna sahiptir ve piyasaya sürdükleri yarı saydam kağıt ürün, tamamen geri dönüştürülebilir, kompostlanabilir ve biyolojik olarak parçalanabilir bir ambalaj malzemesidir.

FPC belgeli odun hamurundan elde edilen bu kağıt, gıda ve kozmetiklerin kalitesini koruyan ve çevre üzerinde sınırlı etki sağlayan, yarı saydam, işlevsel bir kağıdıdır. Bu kağıt tamamen geri dönüştürülebilir, ayrıştırılabilir ve biyolojik olarak parçalanabilir özelliktedir ve tek kullanımlık plastik ambalajlara sürdürülebilir bir alternatif oluşturmaktadır.

Bu ahşap bazlı alternatif malzeme, çevre bilincine sahip marka sahiplerine ve perakendeci firmalara, ambalajlarında plastik kullanımını azaltmalarına hatta ortadan kaldırmalarına imkan tanıyan bir çözüm sunmaktadır.

Çevreyi korumak ve çevreye saygı duymak artık bütün işletmeler açısından önemlidir ve biyobazlı malzemeler, sürdürülebilir ve esnek ambalajlamanın temelini oluşturmaya başlamıştır.

Üretici firma tarafından yapılan açıklamada, çevre sorunları ve özellikle kirliliğin azaltılması çabaları, firmanın iş kararlarının ve faaliyetlerinin temelini oluşturmaktadır. Firma aynı zamanda FPC belgesi alan ilk kağıt üreticilerinden biri olmuştur.

Kuruluşumuz üretici firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmak amacı ile orman koruma belgelendirme hizmetleri vermektedir.