En İyi Sertifikalı Kereste Kullanımı Ödülü


Dünya Mimarlık Festivali çerçevesinde yapılan ve Orman Sertifikasyonunun Onaylanması Programı (PEFC) tarafından desteklenen dünya mimarlık festivali, bu yıl 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında Lizbon’da gerçekleştirilecek. Merkezi Almanya’da bulunan ana kuruluşumuz Orman Koruma Konseyi (FPC) de bu vesile ile belgelendirdiği işletmelere çağrıda bulunarak bu festivale katılmalarını istemiştir. Festivale katılacak firmaların, inşaat projelerini, 7 Mayıs 2021 tarihine kadar internet üzerinden göndermeleri gerekmektedir.

En İyi Sertifikalı Kereste Kullanımı Ödülü

Orman Sertifikasyonunun Onaylanması Programı (PEFC), üç yıldır en iyi sertifikalı kereste kullanımı ödülüne sponsor olmaktadır. Ödül, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, kalite veya estetik açılarından olağanüstü tasarlanmış binalarda ana yapı malzemesi olarak sertifikalı keresteyi kullandıkları için mimarları ve proje ekiplerini ödüllendirmektedir.

En iyi sertifikalı kereste kullanımı ödülü için yarışacak projelerin, mimarların yaratıcılığını ve ahşabın sunabileceği işlevselliği çarpıcı bir şekilde ortaya koyması beklenmektedir.

Ödül için proje gönderen firmalar, çalışmalarını etkili müşteriler, müteahhitler ve mimarlardan oluşan geniş bir kitleye sergileme imkanı bulmakta, aynı zamanda sürdürülebilir binalar sunmaya yardımcı olmak için sertifikalı kereste seçmenin önemini vurgulamaktadır. Bu yoldan projeler küresel boyutta tanıtılmış olmakta ve çeşitli büyük medya kanallarında yer almaktadır.

Projelerde sertifikalı ahşap ürünlerin kullanılması, ödüle katılmanın ön koşuludur. Katılım sırasında, projede kullanılan sertifikalı malzeme yüzdesi hakkında ayrıntılar verilmesi gerekmektedir.

Kuruluşumuz üretici firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmak amacı ile orman koruma belgelendirme hizmetleri vermektedir.