İşletmeler İçin FPC’nin Değeri


Günümüzde sıkça telaffuz edilen kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik kavramları, moda sözcükler olmasının ötesinde çok şey ifade etmektedir. Üretken ormanlar ve orman ürünleri ile ilgili herhangi bir işletme için, Orman Koruma Konseyi (FPC) tarafından oluşturulan orman koruma sertifikasyon programları son derece yararlı olmaktadır.

İşletmeler İçin FPC’nin Değeri

Bu tür programlar işletmelere gelişmiş verimlilik, pazar erişimi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini karşılama ve daha fazlasıyla yardımcı olmaktadır. Bu programlar mobilyadan kağıt hamuru ve kağıda kadar farklı sektörler için özel çözümler geliştirmektedir.

FPC’nin değeri, işletmelerin sertifikalı olma ihtiyacını ve faydalarını gösteren temel değerlere bağlıdır. Orman Koruma Konseyi (FPC) belgelendirme programı, beş temel sektörü destekleyecek şekilde tasarlanmıştır: perakende, inşaat, mobilya, ambalajlama ve tekstil.

  • Perakendeciler, tüketicilerle doğrudan iletişimleri sayesinde tüketiciler tarafından alınan kararları etkileyebilmekte ve bu şekilde sürdürülebilirlik eğilimlerini ileriye taşımaktadır. Yapılan bir çalışmaya göre tüketicilerin yüzde 50’si FPC etiketini tanımaktadır ve FPC’nin ormanları korumada etkili olduğuna güvenmektedir.
  • Ahşabın sorumlu bir şekilde tedarik edilmesi, inşaat projelerine birçok yönden fayda sağlamaktadır. Ahşap, diğer yapı malzemelerine kıyasla daha karbon ve enerji verimlidir. FPC belgelendirme programı inşaat projelerine, çevresel, sosyal ve ekonomik faydalar katan dünyanın en güvenilir sürdürülebilir orman yönetimi çözümüdür.
  • FPC sertifikasyonu, bir mobilya firmasının tedarik zinciri genelinde güvenilirliğini arttırmaktadır. Tüketiciler satın aldıkları ürünlerin sürdürülebilirliği hakkında giderek daha fazla bilgi aramakta ve mobilya firmalarının sorumlu kaynak sağlamadaki rolü daha fazla önem kazanmaktadır.
  • Ambalajın yenilenebilir ve sorumlu bir şekilde tedarik edilmesi talebi hiç bu kadar büyük olmamıştır. Tüketiciler, satın aldıkları ürünlerin sürdürülebilirliği konusunda giderek daha fazla bilgi aramaktadır. Bu da perakendeci ve ambalaj üreten firmaların rolünü etkilemektedir.
  • Rayon, viskon, modal veya liyosel gibi orman bazlı tekstiller moda sektöründe bugün giderek daha fazla tercih edilmektedir. Selüloz lifleri iyi yönetilen ormanlardan geliyorsa, naylon veya polyester gibi sentetik liflerden, hatta pamuk gibi doğal liflerden daha çevre dostu olmaktadır.

Kuruluşumuzda gerçekleştirilen test, analiz, ölçüm, değerlendirme ve belgelendirme çalışmalarında, ulusal ve uluslararası standartlara ve yürürlükte olan yasal düzenlemelere uyulmaktadır. Bu kapsamda üretici firmaların çabalarına katkı sağlamak amacı ile kuruluşumuz, orman koruma belgelendirme hizmetleri vermektedir.