Orman Koruma Sisteminin Kazançları Nelerdir?

Masif Kereste


Ahşap malzeme, bakımı kolay, kolay işlenebilir, yenilenebilir, geri dönüştürülebilir, karbon açısından verimli, düşük enerjili ve yüksek performanslı bir kaynaktır. Orman Koruma Konseyi (FPC) tarafından geliştirilen orman koruma belgeli kereste, inşaat, mobilya ve kereste sektörleri için daha sürdürülebilir ve güçlü bir malzemedir. FPC belgesi, sadece çevreye uygun orman yönetimi uygulamalarının kullanılmasını sağlamakla kalmamakta, aynı zamanda yeşil bina sektörüne katılan ve çevre dostu seçenekler talep eden tüketiciler için de giderek daha faydalı hale gelen kereste düzenlemelerini karşılamaya yardımcı olmaktadır.

Masif Kereste

İnşaat sektörü, kereste ürünlerinin en büyük alıcısıdır. Bu nedenle sektör, talep edilen kereste türünü etkilemekte ve kullanılan sürdürülebilir kaynaklı malzeme miktarının artmasına yardımcı olmaktadır.

Diğer taraftan tüketiciler sadece kalite ve tasarımla değil, aynı zamanda mobilyaların sorumlu bir şekilde üretilmesine ve iyi yönetilen ormanlardan gelmesine giderek daha fazla ilgi göstermektedir. Sektörlerinde lider olmak ve rekabet avantajını güçlendirmek isteyen mobilya firmaları, sürdürülebilir orman yönetimine odaklanmaktadır.

FPC gibi orman koruma programları, ormanlara ekonomik değer katarak ormanların gelecek nesiller için korunmasına yardımcı olmaktadır. Tahminlere göre her saniye bir futbol sahasına eşdeğer orman alanı kaybolmaktadır. Bu, yıllık 8 milyon hektar orman alanı demektir. Sadece son 50 yılı içinde Amazon ormanlarının yüzde 17’si kaybolmuştur. Ormanların kaybolması ile sadece ağaçlar değil, bitkiler, hayvanlar ve böcek türleri de hızla yok olmaktadır. Yerkürenin dengesi bu kayıplarla ciddi oranda zarar görmektedir. Orman kayıplarının yıllık küresel sera gazı emisyonlarına katkısının yüzde 12-17 arasında olduğu hesaplanmaktadır.

Orman Koruma Konseyi (FPC) gibi kuruluşlar tarafından geliştirilen sertifikasyon programları sayesinde tüketiciler artık sorumlu bir şekilde yönetilen ormanlardan gelen ürünleri seçebilmekte ve ormanların korunmasına bu yoldan katkı sağlamaktadır.

Masif kereste, baştan sona sağlam bir ahşap parçası olan geleneksel tarzda bir parke türüdür. Masif ahşap zemin genel olarak işlenmemiş bir ürün olarak gelmektedir. Tahtalar döşendikten sonra tüm alanın zımparalanması ve cilalanması gerekmektedir. Bu nedenle masif ahşap döşeme harika görünüme sahiptir. İyi yaşlanır ve defalarca yeniden zımparalanabilir ve cilalanabilir. Bu şekilde uzun yıllar boyunca kullanmak mümkündür.

Kuruluşumuz üretici firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmak amacı ile orman koruma belgelendirme hizmetleri vermektedir.